AFACERE DE MODELARE MANUALĂ A FIERULUI FORJAT


Pentru început, trebuie investiţi bani într-o trusă specială pentru modelarea fierului la rece, două aparate flex, două aparate de sudură, statoare, bancuri de lucru, menghine.

 NUMĂR DE ANGAJAŢI: dacă afacerea este centrată pe prelucrare manuală, două persoane angajate ,,să bată fierul” sunt de ajuns în situaţia în care patronul lucrează cot la cot cu aceştia. Un designer care să se ocupe de creionarea modelelor ce vor fi executate este de dorit, însă de obicei locul acestuia este preluat de patronul afacerii. Foarte importantă este urmărirea lucrărilor de către cel care a făcut schiţele cu modelele ce trebuie executate. Pentru o firmă care vrea să se axeze pe producţia de serie sunt necesari minimum 8 angajaţi.

 APROVIZIONAREA CU MATERIE PRIMĂ: se face de la firmele specializate. O relaţie la un laminar este şi ea esenţială. Pentru firmele care nu fac producţie de serie, problema este că, în general, companiile care au laminoare nu acceptă decât comenzi de minimum o tonă de fier.

 ALTE SFATURI:

– nefiind multe magazine de desfacere pe piaţă, propria promovare este foarte importantă. Două dintre cele mai eficiente metode de promovare sunt construcţia unui site propriu şi prezenţa în cataloagele de genul Pagini Aurii;

– contactarea directă a clienţilor dă, de obicei, cele mai bune rezultate, iar pentru aceasta trebuie vizate în principal zonele în care sunt multe construcţii noi;

– în general, producţia de mobilier de fier forjat nu prea este rentabilă, dacă nu a fost dezvoltată producţia în serie. Pentru mobilier şi pentru obiectele de decoraţiuni, cel mai bun spaţiu de vânzare îl reprezintă magazinele specializate, care au început să apară şi în România.

Reclame

2 gânduri despre “AFACERE DE MODELARE MANUALĂ A FIERULUI FORJAT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s