FIRMĂ DE PRODUSE TRADIŢIONALE ROMÂNEŞTI


Primul pas este să ai reţetele după care vei face produsele. Proiectarea produsului în sine (tipul de ambalaj şi etichetarea) este următorul pas. Dimensionarea producţiei este o etapă destul de importantă. În funcţie de aceasta trebuie făcute investiţiile în utilaje şi găsit spaţiul de producţie.

Utilaje: Vase de fermentare, generator de apă caldă, pompă de circulaţie, filtre, echipamnt de umplere şi de etichetare (eventual şi de lipire de pungi în cazul în care aveţi produse de ambalat în pungi), echipament e lucru (halate, cizme, etc.),  maşini pentru distribuţie.

Autorizaţii: Standard pentru o firmă . Pentru conserve trebuie obţinută o licenţă de producţie de la Ministerul Sănătăţii. Licenţa este pentru fiecare produs în parte şi se reînnoieşte în fiecare an. 

Poziţionare:  O astfel de fabrică este bine să fie poziţionată într-o zonă cât mai centrală, raportat la zonele de distribuţie. În felul acesta costurile de distribuţie vor fi mai mici.

Distribuţia: Astfel de produse pot fi văndute în pieţe, în magazine alimentare de dimensiuni medii sau în supermarketuri. Pieţele au avantajul unui vad foarte bun, dar dezavantajul faptului că firmele care vând în astfel de locaţii se mută destul de repede dintr-o piaţă în alta. Magazinele alimentare şi supermarketurile au avantajul faptului că poţi amenaja standuri care să pună în valoare marfa.

SFATURI:

Este bine să se stabilească relaţii de lungă durată cu micii producători agricoli din jurul oraşelor. În felul acesta se poate impune un standard de cultivare care să dea valoare produselor pe care să le vindeţi.

– Este o afacere cu mari fluctuaţii: vara, de exemplu, vânzările nu sunt destul de mari.

– Costurile sunt foarte ridicate, iar creşterea profitului nu poate fi obţinută decât printr-un control strict al acestora, dar şi prin creşterea volumului de vânzări.

– Este bine ca produsele distribuite pe rafturile magazinelor să fie transformate într-o marcă….astfel cumpărătorii pot fi mai uşor fidelizaţi.

Reclame

Un gând despre “FIRMĂ DE PRODUSE TRADIŢIONALE ROMÂNEŞTI

  1. FIRMA NOASTRA S.C PITA BUNICII SRL, SIBIU PORUMBACU DE JOS ESTE O BRUTARIE CARE FOLOSESTE RETETA DE FABRICARE A UNEI PAINI ASA CUM O FACEA BUNICA, ADICA COACEREA PAINII INTR-UN CUPTOR INCALZIT CU FOC PE LEMNE SI FOLOSIREA DE INGREDIENTE PT PAINE TOT CUM O FACEA BUNICA, FAINA, DROJDIE APA SI CARTOFI. ASTEPTAM COMENZI SI COLABORARE DIN PARTEA MAGAZINELOR.0745356880

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s