Scutiri la penalităţile de întârziere la întreţinere


Proprietarii care îşi achită integral cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari în termen de 12 luni de la data in­trării în vigoare a Legii nr. 175/2010 (adică pâ­nă la 23 iulie 2011) vor fi scutiţi de la plata pena­lităţilor generate de suma restantă cu titlu de ba­ză.

Prevederea se aplică familiilor al căror venit net minim lu­nar pe membru de fa­milie, respectiv al per­soa­nei singure, nu de­pă­şeşte suma de 1.000 de lei. De asemenea, scutirea la plata pe­nalităţilor se aplică şi chiriaşilor care deţin spaţiu locativ în baza unui contract de închiriere cu au­to­ri­tăţile administraţiei pu­blice locale, centrale sau cu orice instituţie a statului.
Prin cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari se înţelege datoria cu ti­tlu de bază fără suma rezultată din pe­na­lităţi. Su­me­le cu titlu de penalităţi datorate către asociaţiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate şi din obli­gaţiile contractuale existente între asociaţiile de proprietari şi societatea furnizoare de servicii.
Noua reglementare mai prevede obligaţia aso­ciaţiilor de proprietari de a afişa situaţia ve­niturilor obţinute din exploatarea proprie­tă­ţii co­mune. Aceste venituri alimentează fon­­du­rile spe­ciale ale asociaţiei de proprie­tari pentru re­paraţii şi investiţii cu privire la proprietatea comu­nă şi nu se plătesc proprietari­lor.

Lista acestor ve­nituri, precum şi cheltuielile aferente lor sunt pre­zentate se­mes­trial într-un raport afişat la avi­zierul asociaţiei de proprietari. (Le­gea nr. 175/16 iulie 2010, pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organi­za­rea şi funcţio­na­rea aso­ciaţiilor de proprie­tari, publicată în Mo­ni­to­rul Oficial nr. 502 din 20 iulie 2010.)

 

Sursa : Saptamana Financiara

Reclame

2 gânduri despre “Scutiri la penalităţile de întârziere la întreţinere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s